lauantai 16. helmikuuta 2013

Kanat ja riisi helpolla currykastikkeella

Tulinpa tänään lenkiltä ja koska juoksemasta tullessa ei oikein heti tee mieli muuta kuin vettä päätin laittaa kanankoivet uuniin porisemaan. Tunninhan niillä kesti ja sinä aikani kun istuin ja ihmettelin laitoin riisit tulemaan, jotka suolan sijasta maustoin Valkoisella Balsamicolla. Terveellisempää, toivottavasti, mutta kastike vielä puuttui.

Koipien kanssahan parasta on currykastike ja normaalisti olen sen tottunut Knorrin pusseista valmistamaan peruscurry kastikkeen, mutta nyt sitä sitten en löytänyt.Googletin sitten currykastikkeen ohjeen ja suureksi hämmästyksekseni useassa olikin banaania ja omenaa. Missä ihme kaapissa sitä on tullut eleltyä, kun en aikaisemmin ollut sitä tiennyt. Helsingin sanomien sivuilta tuli otettua resepti ja muokattua sitä sopivaksi omiin tarkoituksiin.

Tässä seuraavassa annoksessa etikalla maustettu riisi, makea currykastike

3 broilerin koipipalaa

Lisäke riisi:
2 dl riisiä
5 dl vettä
n. 2rkl Valkoista Balsamicoa oman maun mukaan

Curry kastike:
n.10g margariinia
1 rkl currya
1,5 dl kanalientä
1,5 dl vettä1/2 sipuli
1/2 omena
1/2 banaani

1. Laita kanankoivet uuniin ja paista 175 asteessa noin tunnin verran.

2. Noin puoli tuntia koipien uuniin laiton jälkeen laita lisäkeriisien vesi uumenemaan ja mausta Balsamicolla. Kun vesi alkaa kiehua lisää riisi ja anna kiehua paketissa lukeva kiehumisaika. Jätä riisit vielä vetäytymään kannen alle ennen tarjoilua

3. Kun olet saanut riisin kiehumaan pilko hedelmät ja sipuli. Itse pilkoin hienoksi, niin kastiketta ei tarvinnut kypsytellä yhtä pitkän aikaa. Tuolloin tosin makuja irtoaa vähemmän. Laita margariini pienehköön kattilaan ja kuullota siellä curry. Ota uunista kypsyvistä kanankoipien paistoastiasta valunutt kanalientä ja lisää kastikkeeseen. Heitä perään vesi ja hedelmät ja anna kiehua. Hienoksi pilkottujen kiehumisaika on n. 7 min isompien palasten kiehumisaikaa voi venyttää 15 min. Kun hedelmät ovat pehmenneet soseuta kastike sauvasekoittemalla tai survo nuijalla.


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti